fbpx

Vestlused tõuaretuseettevõttes VDB Arabians teemal HORSEFOOD`The Best!

Väikese tüdrukuna veetis pereema Lieve van den Broeck tunde ratsakoolis, kus ta omandas ka koolisõidu põhitõdesid. Mõne aja pärast tekkis kehaline vigastus, mille tõttu läks ta üle vesternratsutamisele. See oli spordiharu, mis suutis taas Lieve elu kirega täita. Ta hakkas üha sagedamini hobustega sõitma kolmandate isikute jaoks, tehes seda mitu aastat ühe võrratu Anglo-Araabia hobusega. Olles abikaasa Bart Beckeriga nende pulmareisil, müüdi Anglo-Araablane ootamatult ära. Selle tühjuse täitis veidi hiljem tema abikaasa pulmakingitus. Tema esimene Anglo-Araablane! See, hetkel 22-aastane mära sai endale ka mõne aja pärast kaaslase, kui osteti tema poolõde, poolvereline Araabia hobune. Et siis saaks koos teha harrastusratsutamist.

Mingil hetkel otsustasid Lieve ja Bart märad paaritada täisverelise Araabia hobusega. Sellest sündinud kaks varssa püüdsid peagi täku omaniku pilku, kui talendid. Ta soovis nendega osaleda ülevaatusel ning neil oli seal suur edu. Võideti kuld! Järgnenud arvukate edusammude tõttu mindi 2009. aastal juba üle täielikult Araabia täisvereliste hobuste aretamisele. Nende tütar Lore oskas ratsutada vist isegi ennem käimaõppimist. 2014. aastal osales neiu 13-aastasena amatööride näitustel, kus ta vastasteks olid 69 osalejat kogu Euroopast.

Lore: 13-aastase tüdrukuna reisisin juba paljudesse Euroopa riikidesse, et osaleda erinevatel ülevaatustel, meie endi aretatud Araabia hobustega. Näitusel osaleda pole üldse lihtne! Frederik van Sasi abiga ammutasin teadmisi treeningutest, näitustest ja nendega seonduvast. Frederik on treener Christine Jamar`i juures, kellele kuulub Belgias esimene täisvereliste Araabia hobuste tall. Edukas koostöö on mind viinud sinna, kus ma praegu olen ning ekstra kiidusõnad minu vanematele ja õele, kes on ühtlasi ka super groom!

Eelmisel aastal (2018) osalesin amatööride võistlustel 5-6 araabia hobusega. Pärast täiendust Aljassimya Farm`is Ameerika Ühendriikides, kuhu mind kutsuti, olen muutunud oluliselt paiksemaks ning võib vist öelda, et ka valivamaks. Hetkel tegelengi rohkem oma endi sugumärade täiustamisega ja lisaks keskendun biomeditsiiniõpingute lõpetamisele ülikoolis. Nüüd, kus kogemusi on lisandunud, on ka meie loomade tase muutunud kõrgemaks ning hobustele „esitatavad nõudmised” on tõusnud.

Lieve: Meil on 20 talli, milledest 17 on hetkel hobustega hõivatud. Osad sugumärad saavad joosta varjualustega karjamaal. Meie tallide töörutiin on selline, et hommikul peale söötmist viiakse pooled hobused välja. Pärastlõuna saabudes pakutakse neile taaskord heina ja jõusööta ning väljas olevad hobused vahetatakse seesolevatega. Õhtul on veel üks toidukord ning 23.00 paiku toimub nn kontrollkäik tallis. Igal hobusel on vajadustest lähtuv toitumisviis. Tundlikele hobustele on saadaval fruktaanivaene kuiv koresööt ning teistele hobustele eelkuivatatud raihein. Jõusöödaks pakume meie hobustele HORSEFOOD Refit Energybrok` i + Omega-3 Power-Mix` i ja söödalisana mõnikord Sport Recovery+, et neil oleks hea ainevahetusega lihased, kena konditsioon ja palju ohjatud energiat. Sugumäradele ja noorhobustele oleme valinud HORSEFOOD Grow-Mix müsli, mis mõjub neile oivaliselt!

Mõnikord pakume hooaja jooksul vaid ühte toidulisandit, kuna müsli ja graanuli koostoime on sedavõrd hea, et harva on see üldse vajalik!

Tekst: Van Corp Agenda 2020

Pildid: https://www.facebook.com/vdbarab/?epa=SEARCH_BOX